Projekt OJP4Danube – Coordination mechanisms for multimodal cross-border traveller information network based on OJP for Danube Region

Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu partner je na projektu OJP4Danube – Coordination mechanisms for multimodal cross-border traveller information network based on OJP for Danube Region u okviru programa Interreg Danube. Ukupni proračun projekta je 3.005.633,41 EUR, a vrijeme trajanja je od 1. srpnja 2020. do 31. prosinca 2022. Voditelj FPZ tima je prof. dr. sc. Sadko Mandžuka. Više o projektu nalazi se u nastavku novosti.

Glavni cilj projekta OJP4Danube je integracija prekograničnih / multiorganizacijskih mehanizama koordinacije i bolja tehnička i organizacijska usklađenost prijevoznika i pružatelja usluga putničkih informacija s različitih razina upravljanja s obzirom na razvoj potpune multimodalne prekogranične informativne mreže za putnike. – temeljen na novom i inovativnom pristupu otvorenih sustava planiranja putovanja (OJP).

Cilj je razvoj multimodalne prekogranične putničke informacijske mreže koja povezuje lokalne i regionalne mreže javnog prijevoza s glavnim prometnim koridorima (željeznicom) koji će biti obogaćeni biciklističkim rutama i biciklističkim informacijama o putovanju neophodnim u multimodalnim putovanjima.

Partneri na projektu:

1.     AustriaTech Federal Agency for Technological Measures Ltd., AUSTRIA – vodeći partner

2.     Traffic Information Austria, AUSTRIA

3.     Railway Company Slovakia, j.s.c., SLOVAKIA

4.     University of Zilina, SLOVAKIA

5.     Regional Development Agency of Ljubljana Urban Region, SLOVENIJA

6.     University of Maribor, SLOVENIJA

7.     GyőrSopronEbenfurt Railway Corp., HUNGARY

8.     GLI Solutions LLC, HUNGARY

9.     Institute for Computer Science and Control, HUNGARY

10.   ELECTRONIC SOLUTIONS SRL, ROMANIA

11.   Politehnica University of Timisoara, ROMANIA

12.   KORDIS JMK, CZECH REPUBLIC

13.   Faculty of Transport and Traffic Sciences, University of Zagreb, CROATIA

14.   Knowledge Hub Moldova, MOLDOVA i

15.   DELFI association, GERMANY

U ovom projektu cilj je stvoriti potrebnu digitalnu infrastrukturu, inovativne metode i alate za olakšavanje operativne mreže usluga i – prije svega – stvoriti odgovarajuće strategije i akcijske planove za održivu dugoročnu organizacijsku strukturu mreže. Primjenom inovativne metode planiranja otvorenog putovanja (OJP Standard) u operativnom okruženju, bit će moguće pružiti učinkovite usluge krajnjim korisnicima.